Wednesday, March 11, 2009

Sape Lauk Mahal? Real Madrid...Sape Lauk Mahal? Real Madrid...Sape Lauk Mahalll??? Real Madridddddd!!!

Kali ni...

Tepat 3.40 aku bangun. Walau tidur agak lewat pukul 12.30 dan tak tidur depan tv...

Bermula je game...sms pertama diterima dari Shahrom..."Bangun!!Start dah nie.."

3 minit kemudian...Shahrom sms lagi..."hehe...gua dah lalok ni!hampir2 Tores tu..."

Memang bertalu-talu Liverpool serang... dari kiri, kanan, tengah, atas, bawah... Tak sempat bernafas pemain-pemain Real..

Marcherano juga hampir-hampir tapi berjaya di tepis Casillas... Bagus pulak keeper ni... Memang pun.. Keeper Juara Eropah 2008 tuu...

Minit ke-15... akhirnya yang ditunggu-tunggu.... golllll!!! Siapa lagi kalau bukan Torres yang score... Liverpool 1 Real 0

Minit ke-18...Pepe kena kad kuning. Ganas mamat ni. Tengok muka dah tau. Haha... padan muka!

Minit ke-21...Tandukan Skyrtel nyaris! Sekali lagi Casillas penyelamat...

2 minit lepas tu melalui gerakan cantik Torres dan Gerrard menyambung. Juga hampir-hampir...

Minit ke-27... Penalti!! Gerrard ambil dan gollll...Liverpool 2 Real 0

Minit ke-47...Tamat Separuh Masa Pertama. Standard game macam Liverpool lawan West Brom. Teruk Real kena asak. Liverpool main memang class. Terutama gandingan Torres dan Gerrard. Di bantu Alonso di tengah. Babel, Kuyt dan Marcherano juga tak mengecewakan. Pertahanan memang mengkagumkan. Real main macam anak ayam. Bukan macam pasukan yang ada player mahal-mahal.

Babak ke-2 bermula...

Liverpool terus mengasak. Tak sampai 3 minit gawang Real bolos kali ke-3...golllll!!! Gerrard sekali lagi... hohoho... Liverpool 3 Real 0... Makin berat la Real nak kejo...

Minit ke 59... Alonso dikeluarkan dan Lucas masuk...ni yang aku risau kalau mamat ni main... Selepas itu game di kuasai Real dengan Liverpool jarang-jarang menyerang.

Minit ke-71... Gerrard dikeluarkan. Penggantinya Jay Spearing. Pemain muda berusia 20 tahun. Ada potensi mamat ni.

Minit ke-82... Real score...gollll!!! eh! tak! offside...hehe.. sian Real kempunan nak score...

Beberapa saat selepas Real 'score' Dosenna dikeluarkan dari bangku simpanan bermakna Torres akan masuk ke bangku simpanan itu...

Minit ke-87...Golllll lagiiii!!!! Dosenna score!! Liverpool 4 Real 0

Yang penting gol ke-4 itu tanpa Alonso, Gerrard dan Torres di padang....

Minit ke-93...Wisel penamat ditiupkan....pheeeewittttttt!!!!!!!!!!!

Sms terakhir aku kepada kawan-kawan seLiverpool...."Betul-betul kena lauk Real pagi ni...haha"

3 comments:

Admin said...

Tahniah the reds!! Huhu.. Presiden real mana nak letak muka daa.. malam ni memang superb liverpool main. Dan aku lihat Babel malam ni betul2 menyerlah berbanding sebelum2 ni.. dan kehadiran gerard n torres membuktikan liverpool benar2 bergantung kepada mereka berdua..
All the best The Reds!!
YNWA!!

ar zhar a.k.a kumb@ng said...

pasni ada game lebih besar...lawan MU..harap2 Liverpool bole jinakkan MU macam jinakkan Real...

YNWA

Anonymous said...

selamat aku ada hal formal hari ni. kalau tak aku pakai jersi sepanjang hari.

hahahahhahahahah

Stevie P
http://pakdi.my