Monday, December 14, 2009

BPL 09/10 Gameweek 16 : Liverpool 1 Arsengal 2

Aduyai.... terasa tak berbaloi pulak gua tunggu sampai 2 pagi dan finally Liverpool kalah di kaki Arshavin. Arshavin lagi!

Gua tengok permulaan game Liverpool main ok, kontrol game dan sekali sekala menyerang malangnya Torres agak tumpul kali ni begitu juga Gerrard. Masuk minit ke-40 baru lah Kuyt memecah kebuntuan jaringkan gol pertama untuk kedudukan 1-0 sebelum rehat.

Bermula babak kedua, Arsenal pulak mengasak bertalu-talu walau tak berapa mengancam Reina. Masa tu gua confident Liverpool boleh kontrol balik game. Bagi la peluang Arsenal serang nanti dah penat dorang slow down la dan Liverpool serang balik.

Tapi setelah beberapa kali Arsenal menyerang, asakan sebelah kiri pada min 49 oleh Nasri yang melintangkan bola telah tertanpan Glen Johnson masuk ke gol sendiri. Haduh! Gol sendiri pulak!

Masa tu gua relax lagi dan optimis Liverpool boleh bounce back dan dapatkan gol kedua malangnya 6 minit kemudian Glen Johnson sekali lagi buat silap gagal mengawal bola kemudian di rembat oleh Arshavin lalu terkena tiang sebelah kanan pintu gol dan masuk. Haduh! Apa ni?! Kusut. Marah pun ada tapi dalam hati je. Tapi gua still cool dan berharap Liverpool boleh kejo semula.

Ketinggalan 1-2, Aquilani kemudian di bawa masuk menggantikan Masherano. Dalam hati gua, ada harapan ni. Mamat ni pun rehat lama dah. At least dapat score sebijik untuk samakan kedudukan, takpun menang terus 3-2.

Tapi harapan hanya tinggal harapan. Aquilani masih belum serasi dengan stail game Liverpool. Aquilani juga jarang dapat bola untuk gerakkan serangan dari tengah. Gua tengok stail game Liverpool banyak dari bawah terus cari Gerrard atau Torres. Tinggalkan Aquilani tak tau nak buat apa. Gerrard dan Torres pun tak perform seperti selalu dan menyebabkan kurangnya tekanan ke atas kubu Arsenal. Sepatutnya lepas kena tinggal Liverpool kena serang bertali arus tapi nampaknya macam ada tak kena dengan pemain Liverpool. Passing bola entah apa-apa. Langsung tak menggugat Almunia.

Pada gua lah, Arsenal malam tadi taklah bagus sangat main. Liverpool nampak lebih sedia dengan star player semua ada tapi Liverpool sudah sia-siakan peluang untuk menang. Rafa kena buat sesuatu ni. Dapatkan penyerang dan pemain sayap kanan baru dan letakkan Gerrard semula di tengah sementara nak tunggu Aquilani serasi. Lucas ok tapi tak cukup kreatif macam Alonso. Torres perlukan gandingan penyerang baru macam David Villa. Dengar kabar Spurs nak jual Pavlychenco dan David Bently. So, apa lagi? Sambar Rafa jangan tak sambar. Apa-apa pun, kalah ke, kecewa ke, tetap setia dengan Liverpool. YNWA!

5 comments:

Odagiri Ryu said...

pd pndpt aku bro.. pemaen2 liverpool smlm mcm hilang punca sejak masuk 2nd half.. dan lbh2 lagi bile da kene 2 gol.. trus permaenan jd kucar kacir.. tertekan.. wat foul.. passing merapu.. pengadil lak nmpk mcm bodoh.. foul die kate x foul.. yg x foul die kate foul..

ttg aquilani.. die maseh kebingungan. mencari retak permaen liverpool dan cr die tersendiri.. mmg btol. style liverpool da lame aku peratikan.. kalo dulu waktu alonso ade.. alonso sentiase mintak bola dr defender.. tap skrg, xdek pemaen yg mintak bola dr tgh.. jd.. defend terpkse lancar bola ke dpn walo tahu bola mgkin dpt kepd pemaen arsenal..

bilekah agaknye ade perubahan? musim perpindahan makin dekat.. makin byk desas-desus pemaen yg di kaitkan dgn liverpool.. tap adekah ianya akan berlaku? dlm keadaan hutang yg byk.. director2 yg hanye tuding jari pd rafa.. rafa yg makin panas dan alasan2 yg dikutuk dan di caci.. pemaen yg moral down je sentiasa..

mcm2 mslh timbul.. dan bilekah ianya akan selesai.. YNWA!

@r zh@r said...

betol bro, aku setuju ngan kau... game semalam tengah Liv langsung tak kreatif. kontrol ball ada cuma berligar2 kat tengah. takde langsung si lucas cuba menyusup masuk ke kubu arsenal atau long pass ke wing utk bukak game... aquilani pulak mcm segan2 nak pegang bola... tak bole salahkan dia sbb dia baru... tapi kalau dah berbelas game pun mcm tu memang harus kena kritik...

Anonymous said...

simpan je la aquilani tu smpai next 2 season..wakakkakkaka
beli mahal2 duk letak bench..
padahal da sebulan lebih baik injured....season lg satu baru bwk turun aquilani tu..xpon jual je mcm robbie keane..beli mahal2 jual murah2..wakakkaka

AzRi said...

aku rasekan...lucas tu ok...ade improve la stiap match...jz kekurangn idea je...tackling die pn da nmpk ok da skang ni...kwl bola pn ok...finishing ngn hantaran je kureng lg...

bab aquilani plak...die perlukn mase utk srasi ngn first team liverpool...die men laju...kalo diberi peluang lg utk men dlm ksblasan utama,aku rase kn,msti die dpt serasikn dgn permainan liverpool....

dlm defend lak,aku rase carragher skang ni da byk wt kesilapan yg boleh mnmbulkn kebimbangan kt defend2 yg len...spatutnya die senior, perlu lebih tenang mengawal pertahanan...bile die da klam kabut, pertahanan yg muda-muda,baru-baru lebih mudah membuat kesilapan...

tp aku tetap optimis, liverpool mampu bangkit la bro....
YOU'LL NEVER WALK ALONE!!!!!!

JUNAIDI said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA